Gamlestaden FF (D7H)

Referat

Referat: Härryda IF (D6H) - Gamlestaden FF (D7H)

HÄNDERNA UPP I LUFTEN
Ett fantastiskt samarbete gällande transporten till matchen, gjorde att samtliga spelare kom i tid till Härryda.
Efter genomgång och en tuff(?) uppvärmning, så var det dags för match. Cochero sliter åt sig blocket och hjälper till med att föra statistik.
Vi ställde upp med följande elva: Dino, Tobbe, Philip, Hiwa, Rinman, Oskar, Hama, Viktor, Feryad, Jancke, Delmoro.
Avbytare: Danne, Senad, Visar, Marre, Claudio
FÖRSTA HALVLEK
Första minutrarna av matchen är ett riktigt ställningskrig, där vi försöker att spela bollen längs backen, medans Härryda är mer raka i sitt spel. Rinman och Tobbe har bestämt sig för att löpa på allt den här matchen, och är moderna ytterbackar, ett uttryck som aldrig blir omodernt, trots 20 år på nacken.
På ett av dom fåtaliga Härrydabesöken i vårat straffområde, i den första halvleken, så studsar bollen upp på Tobbes hand mycket oturligt, och domaren dömer felaktigt straff. Härryda förvaltar den säkert. 1-0!
Man följer upp sitt mål med ett friläge, men trots detta så håller vi uppe huvudena.
Oskar har bla ett ribbskott från nära håll, och Feryad är igenom ett antal gånger, utan att riktigt få till det. Även Jancke har ett skott som målvakten räddar längs backen.
I den 22:e minuten så hotar Viktor utanför straffområdet, och efter ett antal motlägg så får tillslut debutanten Delmoro läge, och förvaltar det naturligtvis. 1-1!
Vi fortsätter att spela en fin fotboll, och hittar framförallt mycket ytor på kanterna. Tobbe får en passning av Oskar, driver upp och slår en perfekt krossboll, som friställer Delmoro. 1-2! Snacka om att infria målförväntningarna i sin debut.
Jämn avslutning av första halvlek, där Härryda verkligen försöker kvittera, men där vi hela tiden hotar.
ANDRA HALVLEK
Danne tar plats mellan stolparna och Dino går ut efter en bra insats.
Härryda fortsätter försöka, men istället så börjar vi ta över mer och mer av matchbilden. Både Delmoro och Feryad är ständigt på språng, liksom våra ytterbackar givetvis.
Enligt Cocheros noteringar så vill Marre in i 49:e minuten. Det avvaktas dock med detta. Istället så får Oskar ett gult kort i 52:a minuten. Hama lyckas ta med hand 2 ggr i rad i den 59:e minuten, men Härryda lyckas inte förvalta frisparkarna. Någon minut efter detta, så går Hama ut och Visar kommer in.
Vi skapar nu ett antal fina lägen, Delmoro har flera inspel som Härrydas målvakt tar hand om och Visar har ett kanonläge, där han väljer att passa. Oskar har ett par frisparkar som är decimeter från att sitta.
Feryad går ut 71:a minuten, in kommer Claudio. En minut senare så blir han fälld av en prostitutuerad enligt Cochero. Han får gult kort. Ja, inte Cochero alltså.
Vi lyckas inte sätta dit det avgörande målet tyvärr, och i minut 79, så tar Oskar med hand i straffområdet. Straff igen. Kvittering. 2-2!
Byte direkt i samband med målet, Marre kommer in, Jancke går ut. Strax efter så stukar Tobbe foten igen, och signalerar för byte, Senad springer in.
Matchbilden svänger efter målet, och nu är det istället Härryda som går för vinst, medans vi försöker att freda vårt mål. Det blir dock inga fler mål, och domaren blåser av efter exakt 90 minuter.

SAMMANFATTNING
Efter matchen så är det många som är lite besvikna. Det säger en del om hur långt vi har tagit oss på kort tid, när vi är besvikna över att vi inte vinner mot ett etablerat division 6 lag.
Vi är det spelande laget, och också det laget som skapar flest chanser. Att åka på två straffar för att vi tar med hand, är otroligt, men inget vi ska fokusera på i efterhand. Vi släpper inte till något spelmål, och vår starka fyrbackslinje ska ha beröm för sin insats.
Måste nämna domaren också, som gör sin första seniormatch någonsin, och ändå är den bästa domaren hittills i träningsmatcherna.
Tack Cochero, Komal och Majid, som tog sig ut till Härryda, för att stötta laget. Vilka lagkamrater!